Debakl Radeljića i Piplice
Ivan Radeljić, igrao cijeli meč u Gelzenkirhenu

Bundes liga, 28. kolo

Debakl Radeljića i Piplice

Schalke je večeras u prvoj utakmici 28. kola Bundes lige u Gelzenkirhenu deklasirao Energie Cottbus, naših Ivana Radeljića i Tomislava Piplice, sa 4:0.

Prvi gol djelo je Pandera već u četvrtom minutu. Na 2:0 povisio je Altintop u 23, što je bio rezultat prvog poluvremena. Jones je nastavio seriju pogodaka u 60. minutu, a definitivno Cottbusu je presudio Kurany u 88.

Radeljić je odigrao cijeli susret, dok ga je bivši golman našeg nacionalnog tima, Piplica odgledao sa klupe za rezerve.

Trenutni pored na tabeli: Wolfsburg 54 boda, Bayern 51, HSV 51, Hertha 49, Schalke 49, Stuttgart 48, Hoffenheim 44, Borussia Dortmund    43, Bayer 42, Werder 36, Koln 32, Eintracht 29, Hannover  29, Bochum 28, Arminia 24, Borussia Monchengladbach 23, Energie Cottbus 23, Karlsruher 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.