Debakl Teplica na otvaranju nove sezone

Fudbalsko prvenstvo Češke

Debakl Teplica na otvaranju nove sezone

Adnan Beganović

U prvom kolu fudbalskog prvenstva Češke, Teplice naših Ajdina Mahmutovića i Admira Ljevakovića, pretrpjele su ubjedljiv poraz na gostovanju kod Slovackog.

Ekipa Slovačkog slavila je sa ubjedljivih 3:0. Dva pogotka za pobjedničku ekipu postigao je Svancara, dok se jednom u listu strijelaca upisao Kuncl. Ljevaković je na terenu proveo svih 90 minuta, dok je Mahmutović igrao do 76. minute kada ga je zamijenio Došek.

Otvaranje prvenstva donijelo je i jedno veliko iznenađenje. Naime, u drugom susretu današnjeg programa fudbaleri Hradec Kralove su pred svojim navijačima rezultatom 2:1 svladali favoriziranu Spartu iz Praga. Strijelci za domaće bili su Rezek i Pilar, dok je jedini pogodak za goste postigao Wilfried.

Fudbalsko prvenstvo Češke, 1. kolo:
Slovacko - Teplice 3:0 (Svancara 35', 64', Kuncl 72')
Hradec Kralove - Sparta 2:1 (Rezek 15', Pilar 61' / Wilfried 55')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.