Debi Damjanovića u porazu „đavola“

Druga BL: St. Pauli – K'lautern 2:0

Debi Damjanovića u porazu „đavola“

U posljednjoj utakmici 21. kola Druge Bundeslige St. Pauli pobijedio je Kajzerslautern sa 2:0, a svoj debi u dresu novog kluba zabilježio je naš reprezentativac Dario Damjanović.

Damjanović je ušao u 46. minuti susreta i sasvim solidno igrao u svom debiju. Džaka je igrao cijlu utakmicu i zaradio novi žuti karton zbog kojeg neće igrati u derbiju narednog kola protiv Gr. Firta. Naš treći igrač u timu K'lauterna, Said Husejnović odigrao je posljednjih dvadesetak minuta utakmice.

Put do pobjede „gusarima“ je olakšao Martin Amedik koji je isključen u 40. minuti ali i sudija Torsten Kinhofer koji je, u 62. minuti, svirao nepostojeći penal za domaće. Tačku na „i“ stavio je napadač domaćih Sako u 86. minuti.

Nakon ovog kola „đavoli“ su ostali na 4. poziciji sa 35 bodova dok su se „gusari“ iz predgrađa Hamburga popeli jednu poziciju više i sada su 8. sa 31 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.