Debi Pandeva uz slavlje Intera u Veroni

Serija A, 18. kolo

Debi Pandeva uz slavlje Intera u Veroni

Edmir Škorić

Prvi susret 18. kola italijanske Serije A odigrali su danas u Veroni Chievo i Inter. Gosti su ranim golom Balotellija uz debi Pandeva došli do sva tri boda.

Nakon kratke zimske stanke, italijanska Serija A nastavlja se danas. Prvu utakmicu odigrali su Chievo i Inter. Jose Mourinho nije mogao računati na Samuel Eto'a koji je s Kamerunom na Afričkom kupu nacija, no zato je mladom Balotelliju pridružio Gorana Pandeva. Makedonac je prije nekoliko dana stigao iz Lazija.

Igrala se 12. minuta kada je Sneijder dodao do Gorana Pandeva, ovaj pored dva igrača loptu proslijedio na desnu stranu do nečuvanog Balotellija, a udarac mladog Italijana najprije brani golman Sorrentino, no tamnoputi napadač iz drugog pokušaja uspijeva postići pogodak.

Najbolju priliku Chievo je propustio u nastavku, tačnije Abruscato kada je dobro uposlio Luciano. Inter je imao nekoliko dobrih prilika, no Maicon, Snijeder i Chivu nisu bili prisebni. Inter sada sa mirnoćom može promatrati današnju utakmicu Juventusa i večerašnju Milana.

Serija A, 18. kolo:

Chievo - Inter 0:1 (Balotelli 12')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.