Debi sa 17 godina, a rival je FK Željezničar: "Pamtit ću to do kraja života"

Mladi nogometaš Zvijezde 09 govorio za SportSport.ba

Debi sa 17 godina, a rival je FK Željezničar: "Pamtit ću to do kraja života"

Samir Mlaćo

U velikim problemima našao se Adnan Zildžović pred jučerašnji meč njegov Zvijezde 09 i Željezničara.

Zildžović je bio svjestan da će na teren morati poslati golobrade mladiće, no nije se predavao.

Čak petorica do 21 godine su se našla u početnoj postavi, a petorica na klupi.

Šansu je u ovom meču dobio i junior Harun Karić, jedan od desetorice golobradih mladića. Bio je to njegov debi za prvi tim i jučerašnji dan će vječno pamtiti, te 23 minute provedene na terenu.

"Prije svega bih se želio zahvaliti stručnom štabu i šefu Adnanu Zildžoviću koji me je pozvao na treninge sa prvom ekipom i na utakmicu. Poseban dan za mene i jedna utakmica koju ću pamtiti do kraja života. Prezadovoljan sam, a ponajviše sam sretan zbog toga što sam opravdao povjerenje šefa Zildžovića", priča Karić za SportSport.ba.

Zvijezda 09 ima veoma kvalitetan omladinski pogon i mladi nogometaš je sretan u ovoj sredini.

"Nastupam za juniore i veoma sam zadovoljan što se toga tiče. Za par dana igramo prvu utakmicu u Kupu protiv veoma kvalitetnog FK Sarajevo i nadamo se najboljem. Drago mi je što sam igrač Zvijezde 09 posebno zbog fenomenalnih uslova i rada koji je potreban za napredovanje jednog kvalitetnog igrača".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nada se da će ponovo dobiti šansu u seniorskom timu.

"Naravno, očekujem još šansi u prvom timu. Na meni je da radim dosta na sebi i napredujem, te opravdam povjerenje Adnana Zildžovića", dodao je Karić, nogometaš rođen 2002. godine.

Top Komentari

NEUTRAL
A nepišete od mladom Mahmiću iz Čelika koji ima 16 Godina,a pišete sve o Čeliku što je negativno,dali bi guzice samo da o Čeliku imate napisat negativnost!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi