Debrecen napravio stadion za manje od godinu dana

Sve se može kad se ima para

Debrecen napravio stadion za manje od godinu dana

Nakon što je 29. januara prošle godine srušen stari stadion mađarskog fudbalskog kluba DVSC Debrecen, za manje od godinu dana izgrađeno je novo, moderno, fudbalsko zadnje sa kapacitetom od 20.000 gledalaca.

Stari stadion imao je duplo manji kapacitet i na njemu se nisu mogli organizovati mečevi Lige šampiona, a u DVSC su ambiciozni i na pravi način su iskoristili ambicioznog državnog premijera Viktora Orbana, koji je najavio masovna ulaganja u sportsku infrastrukturu Mađarske

Stari dom Debrecena koji je srušen je 29. januara prošle godine, a snimak koji gledate objavljen je 5. novembra. Na njemu možete pogledati kako su iz dana u dan napredovali radovi i koliko su izgradili Mađari za tek nešto više od devet mjeseci.

Rok za završetak stadiona je 15 mjeseci, što znači da mora da bude predat u aprilu ove godine. Stadion u Debrecenu ispunjavati će najzahtjevnije UEFA standarde.

Kamo sreće da i kod nas političari imaju razumijevanja kao mađarski premijer Viktor Orban.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.