Debrecen se progurao, Wisla ispala

Debrecen se progurao, Wisla ispala

E. Škorić

Odigrana su prva četiri večerašnja meča 2. pretkola Lige Prvaka, a svoj prolaz osigurali su Aktobe, Ventspils, Levadia Talinn i mađarski Debrecen koji je zbog pravila postignutog gola u gostima prošao dalje.

Kazahstanski Aktobe uspio se plasirati u treće pretkolo najelitnijeg klubskog takmičenja, pobijedivši večeras sa 2:0 Hafnarfjordur. Smakov i Tleshev bili su strijelci za domaći tim, a u prvoj utakmici koja je odigrana na Islandu Aktobe je slavio s visokih 4:0, i već tada je bilo jasno ko nastavlja takmičenje.

Svoj prolazak osigurao je i predstavnik Latvije, budući da je Ventspils  bio, baš kao i prije sedam dana, siguran protiv Dudelangea. Ovaj put Latvijci su slavili sa 3:1. Strijelci za goste bili su Astafjevs, Butriks i Mihadjuks, utješni i vodeći pogodak za domaće postigao je Mota u 15. minuti.

Levadia iz Tallinna golom Ivanova u posljednjoj minuti osigurala je svoj prolazak. Estonci su u prvoj utakmici u Krakowu odigrali neriješeno (1:1), i prošli bi čak da Ivanon nije uspio postići pogodak u zadnjoj minuti utakmice.

Zanimljivu utakmicu odigrali su Kalmar i Debrecen. Slavio je švedski Kalmar golovima Elma (dva puta) i Mendesa. Jedini pogodak za goste postigao je Varga u 13. minuti. Gol Varge bio je presudan za prolazak Mađara, obzirom da su u prvom utakmici na svom terenu slavili sa 2:0, dakle odlučilo je pravilo gola u gostima.

Liga Prvaka, 2. pretkolo:
Aktobe - Hafnafjordur 2:0
Dudelange - Ventspils 1:3
Levadia T. - Wisla K. 1:0
Kalmar - Debrecen 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.