Debuchy novi član Svraka, transfer vrijedan 5.5 milona funti

Francuz pojačava Newcastle United

Debuchy novi član Svraka, transfer vrijedan 5.5 milona funti

Francuz Mathieu Debuchy novi je član Newcastlea. Debuchy će se tako pridružiti u redovima Svraka svom sunarodnjaku Yohanu Cabayeu. 

Procjenjuje se da je transfer vrijedan 5.5 milona funti, a nakon mnogo problema oko ovog transfera Pardew će konačno u svom timu vidjeti Debuchyja. Ranije ove sezone za Debuchyja su se interesovali Real Madrid i Inter, ali će Francuz ipak na Otok. 

 

Yohan Cabaye je također iz Lillea stigao u Newcastle, a vjeruje se da je zbog njegovg velikog prijateljstva sa Debuchyjem, njegov sunarodnjak odlučio karijeru nastaviti u Engleskoj. Debuchy nije jedina želja Pardewa u ovoj sezoni, a trener bi u redovima Svraka želio vidjeti i Marseilleovog Loica Remyja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.