Deco i 38 mil. funti za Aguera

Na Stamford Bridgeu ne štede

Deco i 38 mil. funti za Aguera

Edmir Škorić

Londonski Chelsea sprema ponudu za napadača Atletico Madrida Sergio Aguera. Tako bi iz Londona za Argentinca izdvojili 38 miliona funti, te Portugalca Deca koji se procjenjuje na 12 miliona funti, što je ukupno 50 mil. funti, a upravo to je cifra koju traže u Madridu.

Ranije je Sergio Aguera želio u Manchester United, no igrač je još uvijek na Vicente Calderonu. Ipak, teško je očekivati da će tu i ostati, posebno nakon ponude koju spremaju na Stamford Bridgeu.

Navodno, Chelsea bi za Aguera platila 38 miliona funti u gotovini, a tome bi pridodali i portugalskog ofanzivca Deca, čija se vrijednost procjenjuje na 12 miliona funti, što je ukupno 50 miliona funti i cijena koju traže na Vicente Calderonu.

Klub iz Zapadnog Londona nije bio toliko aktivan ovog ljeta na tržištu, tek su doveli Rossa Turnbulla, Daniel Sturridgea, te najzvučnije pojačanje Rusa Yuri Zhirkova. Osim Aguera, "plavi" se još zanimaju za Francka Riberyja (Bayern) i Andrea Pirla (AC Milan).

Po pisanju britanskih medija Carlo Ancelotti za dovođenje novih igrača dobio je 100 miliona funti, pa je sigurno da će do početka prvenstva doći još neko zvučno ime u London.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.