Deco propušta ogled sa Sjevernom Korejom

Deco propušta ogled sa Sjevernom Korejom

Edmir Škorić
Teme:

Portugal će drugi susret protiv Sjeverne Koreje igrati bez svog iskusnog veznjaka Deca, koji se oporavlja od povrede.

Portugal sutra u Johannesburgu igra meč sa Sjevernom Korejom, a portugalski selektor Carlos Queiroz ne može računati na Deca. Sada već bivši Chelseajev veznjak povrijedio se na treningu u petak, te će odmarati ogled sa Sjevernokorejcima.

"Deco je odluku o neigranju u drugoj utakmici donio zajedno s medicinskim osobljem. Povredio se u petak na treningu u Magaliesburgu, te je podvrgnut liječenju tokom sljedeća dva dana. No, zasad se njegovo zdravstveno stanje nije poboljšalo", kazao je Decov glasnogovornik Acaz Felleger.

Felleger je dodao kako Deco bravi sa portugalskim izaslanstvom u Cape Townu, te kako se nada da će igrati u posljednjem kolu protiv "svog" Brazila.

Deco je, podsjetimo, odigrao 62 minute (zamijenio ga Tiago) u susretu Portugala i Obale Slonovače, a koji je kasnije okončan bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.