Dedić: Iz Banja Luke se možemo vratiti neporaženi

Strijelac historijskog gola za Vitez na Piroti

Dedić: Iz Banja Luke se možemo vratiti neporaženi

Nogometaši Viteza u Travniku su imali premijeru nakon ulaska u Premijer ligu BiH. Izabranici trenera Valentina Plavčića prezentirali su sjajan nogomet na Piroti uprkos tome što su nastupili bez šest prvotimaca.

Vitez je na Piroti imao vodstvo, ali na kraju se morao zadovoljiti bodom, koji je gledajući odnos snaga tokom čitave utakmice realan.

Nogometaš čije će ime ostati zabilježeno u historiji nogometa u Vitezu je 22-godišnji Anel Dedić koji je u 25. minuti sjajnim udarcem pogodio za vodstvo svoje ekipe.

Ovaj mladi veznjak koji je prošle sezone proglašen za najboljeg igrača Prve lige FBiH, a nastavio je sa sjajnim partijama i u najjačem rangu nogometa u našoj zemlji. 

Za SportSport.ba Zeničanin nije krio oduševljenje debijem njegovog kluba u Premijer ligi, te narednim utakmicama koje ih očekuju u prvenstvu

"Svakako da smo zadovoljni osvojenim bodom na Piroti kada se zna da smo u Travnik doputovali bez Hasanovića, Kožula i Pranjkovića, pa nam se prije utakmice desi da ostanemo još bez trojice igrača zbog greške sa ljekarskim pregledima. Nastupili smo bez pola tima i takvi smo bili ravnopravni na terenu domaćoj ekipi. Svi smo zadovoljni otvaranjem sezone, a ja ne mogu sakriti oduševljenje i zadovoljstvo što sam u debiju za klub u Premijer ligi postigao gol, naravno da za to zasluge pripadaju i mojim saigraćima, a posebno Dilaveru koji je ukrao Isakoviću loptu i nesebično me uposlio", sretan je nekadašnji omladinac Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno kolo Vitez ponovo igra u gostima

"Imamo stvarno težak raspored, ali svakako moramo igrati sa svim ekipama prije ili kasnije. Borac je i pored probleme u i oko kluba izuzetno snažan, gledali smo ih protiv Čelika u Zenici i sjajno su odigrali posebno u veznoj liniji koji je najjači dio tima. Mi se nadamo da ćemo protiv Borca nastupiti kompletni, a ne sumnjam da se iz Banja Luke možemo vratiti neporaženi. Svakoga respektujemo, ali pokazali smo mi u pripremnom periodu i protiv Travnika da se ne trebamo nikoga bojati nego gledati sebe i svoju igru. Nadam se da ćemo i naredno kolo ostvariti pozitivan rezultat koji bi nam mnogo značio za derbi u trećem kolu protiv Željezničara u Zenicu", nada se mladi veznjak Viteza i nezamnjenjiva karika u ekipi Valentina Plavčiča koja bi ove sezone mogla biti jedno od prijatnih iznenađenja u našem nogometu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.