Definitivni razlaz Prosinečkog i Kayserispora

Žuti je slobodan trener

Definitivni razlaz Prosinečkog i Kayserispora

Po drugi put Robert Prosinečki napušta klupu Kayserispora. Ovog puta riječ je o konačnoj odluci koja je donesena uz dogovor s klubom. 

Žuti je već krenuo u potragu za novim angažmanom, a Kayserispor za novim trenerom. Nakon odlične prošle sezone i dovođenja Kayserispora s dna tabele u gornji dom, druga sezona na klupi turskog kluba bila je daleko od idealne.

Loš ulazak u sezonu natjerao je Prosinečkog da podnese ostavku, koju je uprava kluba odbila nagovorivši hrvatskog stručnjaka na ostanak. Ni ponovljeni pokušaj nije bio dobar. Kayserispor je upisao pobjedu, ali poslije toga više nije nijednom slavio.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz u Istanbulu od vodećeg Fenerbahčea rezultatom 5:1, nakon čega je saradnja definitivno prekinuta. Prosinečki je izjavio kako osjeća da ne može podići ekipu i da je za sve najbolje da Kayserispor pronađe novog trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije