Defoe eliminisao Leeds

Engleski FA Kup

Defoe eliminisao Leeds

E. Škorić

Hat-trick Jermaine Defoea odveo je Tottenham u narednu fazu engleskog FA Kupa. Naime, Spursi su sa 3:1 slavili kod Leeds Uniteda.

Gosti iz Londona poveli su u 37. minuti. Bentley je prošao po desnoj strani, potom ubacio u sredinu do Defoea, a engleski napadač majstorski se okrenuo te poluvolejom loptu smjestio u same rašlje Ankergrena.

Leeds svega deset minuta kasnije dolazi do izjednačenja i to zahvaljujući golu Becchija, koji je matirao Gomesa poslije jednog "odbijanca." Redknappova momčad u posljednjih dvadeset minuta postiže dva gola i rješava pitanje pobjednika. Oba ih je postigao izvrsni Jermaine Defoe.

Defoe je ovaj put dobro pratio akciju i na vrijeme utrčao poslije ubačaja Jenasa te bez puno problema sa svega pet metara po drugi put večeras savladao Akergrena. Treći je pogodak postigao u dubokoj sudijskoj nadoknadi. Ovaj put s desne strane dobro je centrirao Bentley, a Defoe na tri metra od Akergrena postavio nogu i zabio.

Domaći navijači na Elland Roadu su se tako oprostili od ovog natjecanja i njima ostaje nada da će njihov tim jednog dana ponovo se vratiti na staze stare slave.

Engleski FA Kup, peti krug:

Leeds - Tottenham 1:3 (Becchio 45/ Defoe 37, 73, 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.