Defoe: Moramo prihvatiti kritike navijača

Defoe: Moramo prihvatiti kritike navijača

Edmir Škorić

Engleska i u drugom svom susretu na Svjetskom prvenstvu nije ostvarila pobjedu. Capellovi izabranici remizirali su sa Alžirom (0:0), a "nagrađeni" su sa salvom zvižduka svojih navijača sa tribina.

Nakon što su dva boda prosuli u prvom kolu protiv SAD-a, nogometaši engleske reprezentacije isto su uradili u sinoć protiv Alžira. Pogodaka nije bilo, a navijači Engleske su ispratili svoje ljubimce sa gromoglasnim zvižducima.

Jermaine Defoe, napadač Tottenhama, sinoć je dobio priliku u posljednjih petnaestak minuta umjesto Heskeya, te ističe kako igrači moraju prihvatiti kritike fanova.

"Mislim da je ovo sastavni dio igre. Morate shvatti da su navijači frustrirani i očito je da su putovali miljama kako bi podržali momčad. No, mislim da je važno da navijači ostanu uz nas, jer su dečki devastirani nakon večerašnjeg neuspjeha", kazao je Defoe, te dodaje.

"Želimo uspjeti zbog svih naših državljana koji su ostali kod kuće, zbog naših obitelji, menadžera i svih ostalih. Nije lijepo zviždati, da budem iskren, osobito nakon što se trudite da napraviti najbolje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti