Defourov 'start za zatvor' će ga ranije poslati kući?
Foto: EPA

Užasan start

Defourov 'start za zatvor' će ga ranije poslati kući?

Edmir Škorić

Begijski reprezentativac Steve Defour mogao bi biti drastično kažnjen zbog grubog starta u utakmici protiv Južne Koreje.

Belgija i Južna Koreja u Sao Paulu igraju utakmicu 3. kola grupe H i u istoj nema previše rezultatskog značaja obzirom da se Belgija plasirala ranije u osminu finala, a da Južna Koreja nema skoro nikakve šanse da prođe u nokaut fazu, osim da pobijedi s dva gola razlike, što je doista teško očekivati.

U završnici prvog dijela, koje je završeno rezultatom 0:0, ničim izazvan Defour je ružno s obje noge startao na južnokorejskog igrača.

Nema sumnje da će iz Svjetske nogometne federacije (FIFA) osuditi ovaj start i drastično ga kazniti. Moguće da ovaj nogometaš Porta više ne zaigra na Mundijalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.