Dejagah: Možemo preko Nigerije i BiH u drugi krug

Reprezentativac Irana o protivnicima u grupi na SP

Dejagah: Možemo preko Nigerije i BiH u drugi krug

Jedan od najboljih fudbalera reprezentacije Irana Ashkan Dejagah u velikom intervjuu za londonski The Guardian rekao je kako njegova reprezentacija ima šanse da izbori plasman u drugi krug na SP.

Iran je, kao što je poznato, na SP u grupi zajedno s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, te Argentinom i Nigreijom. Vezista Fulhama je pohvalio sve reprezentacije u grupi, ali je rekao kako Iran nije bez šansi.

"Nevjerovatna je stvar za Iran to što smo se plasirali u Brazil. Cijela zemlja je ponosna, iako smo se mi čak osjećali dužni da se kvalifikujemo. Imali smo 100.000 ljudi na nacionalnom stadionu koji su nam davali podršku", kaže Dejagah.

"Mi smo druga najbolja azijska reprezentacija nakon Japana. Na turniru neće biti pritiska. Možemo otići tamo i igrati. Ukoliko se plasiramo dalje to će biti pravi put za Iran". 

"Argentina će biti pobjednik grupe, ali protiv Nigerije i BiH imamo šansu. Zašto ne? Imamo talentovanu ekipu", zaključio je Ashkan Dejagah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije