Dejan Stanković ulazi u istoriju

Prvi igrač koji je na SP igrao za tri različite države

Dejan Stanković ulazi u istoriju

Vezni fudbaler evropskog prvaka Intera i reprezentacije Srbije Dejan Stanković prvi je igrač u istoriji koji će na svjetskim prvenstvima zaigrati za tri različite države.

Nije Stanković mijenjao državljanstvo, ali su se mijenjali nazivi država, pa je 1998. igrao za SR Jugoslaviju, 2006. za Srbiju i Crnu Goru, a danas će zaigrati za Srbiju.

"Sretan sam što ću postati prvi igrač koji je igrao na tri svjetska prvenstva za tri različite države, to je istorijski dan za fudbal u Srbiji. To će nam dati dodatnu motivaciju, iako je jasno da ćemo biti malo nervozni u prvom susretu", kaže Stanković uoči susreta sa Ganom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.