Dekić: Svima smo pokazali da zajedništvo pobjeđuje

Fudbaler Kozare

Dekić: Svima smo pokazali da zajedništvo pobjeđuje

D. Vejo

Ekipa Kozare iz Gradiške najmlađi je tim u Prvoj ligi Republike Srpske.

Iskustvo crveno-bijeli u svojim redovima nemaju, ali zato imaju srce koje iz meča u meč ostavljaju na terenu. To im se u pojedinim susretima isplati, dok u nekim i ne baš.

No, sreća im jučer nije okrenula leđa. Kozarina mladost srušila je prošlogodišnjeg premijerligaša, zvorničku Drinu (2:0). 

Defanzivac tima iz grada na Savi smatra da su njegovi saigrači i on ovo zaslužili, te da su svim kritičarima i onima koji nisu vjerovali, dokazali suprotno.

"Znali smo šta moramo uraditi kako bi obezbjedili plasman u play-off takmičenje, naravno, i da Borac u Banjaluci savlada Zvijezdu 09 što se i dogodilo. Tokom ove nedjelje, maksimalno smo se spremali za Drinu, a onda smo izašli na teren i rutinski odradili posao. Ispunili smo što se tražilo i očekivalo od nas. Mada, svi su na početku sezone mislili da ćemo ispasti. Ipak, mi igrači smo svi bili kao jedan, držali smo se poput porodice zajedno. Nismo dozvolili da turbulencije koje su bile prisutne poremete naš odnos. Mislim na sve, od trenera do igrača", kazao je za SportSport.ba fudbaler Kozare, Ranko Dekić.

Podsjetimo, za usluge Ranka Dekića zainteresovan je jedan turski prvoligaš u čije bi on redove trebao preći već na ljeto tekuće godine.

Pored njega, Bunić i Makitan također su se našli da radaru određenih timova, a ponajviše onih iz Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi