Del Bosque: Dominantno i zasluženo do polufinala

Španski selektor zadovoljan

Del Bosque: Dominantno i zasluženo do polufinala

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Španije Vicente Del Bosque smatra da je njegova reprezentacija zasluženo savladala Francusku, te se više nego dominantno plasirala u polufinale Eura.

"Mislim da je rezultat bio pravedan. Francuska nije imala puno prilika, a mi smo kontrolisali igru većim dijelom utakmice. Sve vrijeme smo bili koncentrisani i više smo željeli pobjedu," rekao je Del Bosque.

Španci su ponovo susret započeli bez klasičnog napadača, a Del Bosque je saopštio razlog zbog čega se ponovo odlučio na takvu taktiku.

"Željeli smo dominiramo i da mamo veći posjed lopte pa smo zato počeli utakmicu bez klasičnog napadača. Igrali smo s tri isturena igrača Fabregasom, Silvom i Iniestom, koji su imali u svakom trenutku pomoć saigrač, što se nakraju isplatilo," rekao je Del Bosque.

Polufinalni duel između Španije i Portugala igra se u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.