Del Bosque: Ideje o odcjepljenju ne utiču na reprezentaciju

Selektor Španije o političkoj situaciji

Del Bosque: Ideje o odcjepljenju ne utiču na reprezentaciju

Politička situacija u Španiji nije bajna. U Kataloniji vladaju sececionističke ideje o odcjepljenju od Španije što se nije odrazilo na atmosferu unutar reprezentacije Španije. 

Tako makar tvrdi selektor Vicente Del Bosque. „Ideje o otcjepljenju nekih španskih pokrajina neće utjecati na fudbalsku reprezentaciju. Ona će kao osvajač posljednja dva evropska i Svjetskog prvenstva, biti glavni favorit i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu naredne godine,“ kazao je Del Bosque, te dodao:

„Na svjetskoj smotri najboljih moramo se ponizno boriti i maksimalno zalagati, jer je mnogo jakih timova koji također pretendiraju na svjetski tron.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.