Del Bosque: Iniesta igra protiv Švicarske

Del Bosque: Iniesta igra protiv Švicarske

Edmir Škorić

Španjolski selektor Vicente del Bosque danas je potvrdio kako će Andres Iniesta igrati u prvom susretu skupine H protiv Švicarske.

Andres Iniesta se (ponovo) povrijedio u prijateljskom susretu sa Poljskom (6:0), no Barcelonin "čarobnjak" bi trebao biti spreman do susreta sa Švicarskom. Potvrdio je to i sam selektor Vicente del Bosque.

"Iniesta će igrati i bit će u početnoj postavi. Sutra (nedjelja) će trenirati sa loptom i ostalo je još 72 sata do utakmice", kazao je Del Bosque jučer novinarima.

Del Bosque je pred početak SP-a kazao kako je Engleska po njemu jedan od glavnih favorita za osvajanje, no sada mijenja mišljenje.

"Utakmica između Engleske i SAD-a me razočarala. Mislim da je Argentian stvarno jak kandidat, ukoliko Lionel Messi nastavi igrati na svom nivou", dodaje španjolski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.