Del Bosque: Löw bi mogao voditi Barcelonu ili Real Madrid

Selektor reprezentacije Njemačke impresionirao Španca

Del Bosque: Löw bi mogao voditi Barcelonu ili Real Madrid

A. Haznadarević

Selektor branioca titule na Evropskom prvenstvu Vicente del Bosque je impresioniran onim što selektor reprezentacije Njemačke radi na klupi momčadi koja je trenutno uz Špance najveći favorit za osvajanje trofeja na ovom takmičenju.

Uputio je španski selektor nekoliko velikih komplimenata na račun njemačkog kolege Joachima Löwa, ali i na račun najboljeg strijelca Elfa Maria Gomeza.

 

"On je elegantan čovjek koji predstavlja svoju državu u najboljem svjetlu", rekao je Del Bosque u izjavi za Bild, te dodao:

"Real Madrid i Barcelona uopšte ne bi bili preveliki za njega."

 

Španski stručnjak se zatim osvrnuo na igrački kadar reprezentacije Njemačke, te je posebno pohvalio napadača Elfa Maria Gomeza.

 

"Njemačka igra fudbal na veoma visokom nivou, imaju fantastičan tim. Ne mogu izdvojiti ni jednu slabost. Dobri su u odbrani, dok je Mario Gomez div u napadu."

 

"On je poslao Miroslava Klosea na klupu, a to sigurno nešto znači", zaključio je Del Bosque.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti