Del Bosque: Namještanje? Ne želim da čujem o tom!

Del Bosque: Namještanje? Ne želim da čujem o tom!

Selektor španske reprezentacije Vicente del Bosque ljutito je reagovao na sugestije da bi svjetski prvaci mogli dogovoriti remi 2:2 s Hrvatskom u večerašnjem meču C-grupe EP-a.

Ovaj rezultat bi odgovarao objema reprezentacijama, a Italiju bi izbacio s Evropskog prvenstva, ali je Del Bosque podvukao da nije zainteresiran za dogovor s ekipom Slavena Bilića, prenosi Goal.com. 

 

"Vjerujem u čiste utakmice. Nijednog trenutka nisam pomislio o takvoj mogućnosti", naglasio je Del Bosque na pres-konferenciji. 

 

"Stalno ponavljanje ovakvih stvari ne ide u korist utakmici. Što više pričamo o tome, dajemo više pozornosti ljudima koji govore loše o utakmici. Siguran sam da i Hrvati slično razmišljaju", dodao je. 

 

Susret između Španije i Hrvatske počinje u 20.45, kao i meč između Italije i Irske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.