Del Bosque odlazi u penziju

Del Bosque odlazi u penziju

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Vicente del Bosque kazao je da je trenutni angažman u nacionalnom  savezu  vjerovatno  njegov zadnji posao u karijeri.

Stručnjak, koji je Španiju preuzeo nakon osvajanja titule evropskog prvaka, u budućnosti ne namjerava više sklapati nove ugovore, ni u klubu ni na reprezentativnom nivou.

Del Bosque je izjavo da postoji mogućnost  da postojeći  ugovor sa španskim savezom produži, ali da više neće preuzimati nikakav drugi posao.

Mjesto selektora španske reprezentacije 58-godišnji Del Bosque je preuzeo  u julu prošle godine, nakon što je Španija pod vodstvom Luisa Aragonesa osvola titulu najbolje na Starom kontinentu.

Osim  kratkotrajne avanture u turskom Bešiktašu,  Del Bosque je punih  35 godina proveo u  madridskom Realu, kao igrač, te kao pomoćni i prvi trener.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti