Del Bosque se povlači u penziju
Del Bosque najavio pohod na svjetski tron

Selektor Španije najavio

Del Bosque se povlači u penziju

Vicente del Bosque, selektor fudbalske reprezentacije Španije najavio je povlačenje u penziju nakon završena misije u reprezentaciji, odnosno poslije završetka Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj republici.

„Ušao sam u petu razinu u sportskom životu i mislim da ona treba da bude posljednja. Nadam se da će završiti dobro i da ću ispuniti ono što se od mene očekuje. Nije tajna da jurišamo na krov svijeta i daćemo sve od sebe da to ostvarimo“, izjavio je Del Bosque.

Nekadašnji trener madridskog Reala reprezentaciju Crvene furije preuzeo je u septembru, a na klupi je naslijedio Luisa Aragonesa. U dosadašnjem dijelu kvalifikacija njegovi izabranici ostvarili su maksimalan učinak (pet pobjeda) i na dobrom su putu da se plasiraju na „Mundijal 2010“. Podsjetimo, reprezentacija Španije je u grupi sa našim nacionalnim timom, a prvi meč odigran u Murciji Španci su riješili u svoju korist rezultatom 1:0, pogotkom Davida Ville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.