Del Bosque: Sumnjao sam u uspjeh Španije

Selektor Španije priznao

Del Bosque: Sumnjao sam u uspjeh Španije

Selektor reprezentacije Španije, Vincente del Bosque priznao je da je tokom Eura 2012 na momente sumnjao u uspjeh njegove Španije.

Furija je postala prva reprezentacija u historiji kojoj je pošlo za rukom da odbrani naslov prvaka Evrope, ali je također i prva reprezentacija koja je uspjela osvojiti tri velika takmičenja za redom.

 

Ipak, Del Bosque je izjavio da nije uvijek bio uvjeren da će njegova reprezentacija trijumfovati, te je dao primjer utakmice protiv Portugala u polufinalu Eura 2012.

 

"Naravno da sam sumnjao", kazao je iskusni stručnjak za Kicker te je dodao:

 

"Sitni detalji odlučuju utakmicu. Penal Brune Alvesa je pogodio prečku, a Fabregasov penal je ušao u gol od stativu. Imali smo sreće, ali nikada nisam sumnjao u kvalitete svoje ekipe".

 

Prije prvenstva Evrope, postojale se glasine da odnosi između igrača Real Marida i Barcelone unutar reprezentacije nisu baš najbolji te da to kvari atmosferu u svlačionici, ali je Del Bosque to negirao.

 

"Ovaj tim jer pokazao da uživa ići još dalje, a iznad svega da nisu još uvijek zadovoljni. Ponašanje ovih igrača je bilo izvrsno. Bili smo skupa 40-ak dana i nije bilo nikakvih incidenata".

 

Del Bosque se također osvrnuo i na strepnje medija i javnosti da Španija neće uspjeti da ostane na vrhu nakon odlaska Xavija, Casillasa i Inieste iz ekipe.

 

"Takvi igrači su nezamjenljivi. Ipak siguran sam da ima igrača koji će zauzeti njihovo mjesto budući da imamo odlične mlađe kategorije. Moći ćete vidjeti naše bogatstvo na Olimpijskim igrama. Također u prvom timu, igrači poput Fabregasa i Cazorle još čekaju na veću ulogu u timu", kazao je Del Bosque koji je ušutkao kritičare svoje taktike impresivnom partijom u finalu protiv Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.