Del Bosque: Veliki bodovi, zadovoljan sam igrom

Španija startala pobjedom

Del Bosque: Veliki bodovi, zadovoljan sam igrom

Edmir Škorić

Selektor španske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque bio je zadovoljan igrom svojih izabranika u njihovoj prvoj utakmici na Kupu konfederacija.

Aktuelni svjetski i evropski prvaci savladali su Urugaj s 2:1, te apsolutno dominirali terenom. Španci sada imaju tri boda u grupi B, a preostaju im još susreti s Nigerijom i Haitijem.

"Ovo su veliki bodovi, jer su nas stavili u sjajnu poziciju da izborimo polufinale. Zadovoljan sam igrom momčadi u oba poluvremena, a ne samo u prvom u kojem smo zabili dva gola. U posljednjim  smo minutama izgubili snagu, no to je normalno zbog sparine u Brazilu", rekao ej Del Bosque.

Pogotke za Furiju postigli su Pedro i Roberto Soldado, a utješni gol za Urugvajce Luis Suarez u 88. minuti iz slobodnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.