Del Bosque: Zlatna lopta je obični marketing

Španski selektor ne cijeni prestižnu nagradu

Del Bosque: Zlatna lopta je obični marketing

A. Haznadarević

Selektor najbolje evropske i svjetske fudbalske reprezentacije Vicente Del Bosque priznao je da mu se uopšte ne dopada nagrada Zlatna lopta koju organizuje France Football u saradnji sa FIFA-om.

Za španskog selektora, Zlatna lopta, kao nagrada koja se dodjeljuje najboljem fudbaleru godine, predstavlja obični marketing:

 

"Ne volim baš Ballon d'Or. To je čisti marketing", smatra Del Bosque.

 

S obzirom na veliki uspjeh koji je postigao sa svojom reprezentacijom, velike su šanse da će upravo on na istoj manifestaciji biti proglašen za najboljeg trenera, a to ga baš previše ne veseli.

 

"Ukoliko bi mi ipak odlučili uručiti nagradu za trenera godine, prihvatio bih je isključivo da ne naljutim FIFA-u", zaključio je španski stručnjak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti