Del Piero produžio ugovor s Juventusom

Ostao vjeran Staroj dami

Del Piero produžio ugovor s Juventusom

Edmir Škorić

Alessandro Del Piero, kapiten i ikona Juventusa, potpisao je danas jednogodišnje produženje ugovora sa klubom.

Del Piero, koji će u novembru proslaviti 37. rođendan, u Torinu je od 1993. godine i već se smatra klubskom legendom. Njegov trenutni ugovor važio je do ljeta, ali je klub saopštio kako će crno-bijeli dres nositi najmanje još jednu sezonu.

"Novi ugovor potpisan je danas u društvu predsjednika Andree Agnellija i Del Piera veže do 30. juna 2012. godine. Ugovor je potpisan na novom stadionu u poslijepodnevnim satima", saopštili su Torinezi putem službene internetske stranice.

Del Piero je za Juventus odigrao više od 660 utakmica, te je najbolji strijelac kluba svih vremena sa 283 postignuta gola. Ove sezone je u 30 prvenstvenih utakmica postigao sedam golova.

S klubom je osvojio pet naslova Serije A, četiri italijanska Superkupa i jednu Ligu prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.