Del Piero razmišlja o odlasku iz Juvea

Del Piero razmišlja o odlasku iz Juvea

Italijanski mediji tvrde da kapiten Juventusa Alessandro Del Piero najozbiljnije razmišlja krajem sezone po prvi puta u karijeri napustiti Seriju A i otići preko Atlantika u SAD.

Još jedna sezona ugovora veže Del Piera sa torinskim klubom, međutim, Juveova ikona spremna je skratiti saradnju iz nekoliko razloga, a ne samo zbog bogate ponude New York Red Bullsa.

Navodno 35-godišnji Del Piero svjestan da se mora olakšati klupski budžet kojeg i sam poprilično tereti, pa osjeća da ostankom ne čini uslugu klubu. Međutim, isto se tako ne želi zamjeriti navijačima čiji je miljenik od 1993. godine, svoje premijerne u dresu Stare dame.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.