Golman Sarajeva očekuje svoj debi u Zenici

Delač: Respektujemo Čelik, ali naš cilj su tri boda

Matej Delač, golman Chelseaja koji je stigao na posudbu iz londonskog Chelseaja, sigurno je u Matu Jajala najveće pojačanje koje je u zimskom prelaznom roku stiglo u redove Fudbalskog kluba Sarajevo.

Čuvar mreže londonskih Plava do kraja sezone će stajati na golu Bordo tima, a kako kaže zadovoljan je svim onim što su on i njegovi saigrači uradili u proteklom periodu tokom priprema za nastavak sezone.

"Zadovoljni smo svi učinjenim, počevši od trenera, pa preko nas igrača. Ja sam zadovoljan kako sam se upoznao sa ekipom. Već je prošao mjesec i pol – dva kako sam stigao, imali smo nekoliko jakih utakmica i spremno čekamo prvo kolo u subotu", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba hrvatski golman Matej Delač.

Golman Sarajeva svoj debi, ukoliko ga šef struke Robert Jarni uvrsti u početni sastav tima sa Koševa imati će u Zenici, koja je u posljednje vrijeme poprilično nezgodan teren za Sarajevo u rezultatskom pogledu.

"Svaka utakmica će nam biti teška, borimo se za titulu. Prva utakmica je jako bitna. Težak teren, težak protivnik ali idemo na tri boda. Respektujemo Čelik ali naš cilj su tri boda", optimističan je Delač.

Novi Sad gdje je igrao na posudbi u redovima Vojvodine, zamijenio je Sarajevom, a o odnosima unutar svlačionice Delač kaže:

"Odlično sam prihvaćen od prvog dana. Na treninzima je sve super, a Sarajevo je predivan grad, tako da mi se nije bilo teško naviknuti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Činjenica da je na snagu ponovo stupila odluka N/FSBiH od zabrani odlaska navijača na gostovanja, do neke mjere pokvariti će pravu navijačku atmosferu koja bi vladala na Bilinom polju u derbiju starih rivala.

"Nama u svlačionici je sigurno žao što neće biti naših navijača, jer oni bi na trebali nositi do pobjede i nositi će nas sigurno do kraja prvenstva gdje će nam nadam se biti taj dodatni vjetar u leđa. Normalno je da će nam faliti, ali mislim da ćemo pobijediti. To nam je cilj", rekao je na kraju razgovara za SportSport.ba Matej Delač novi golman FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije