Delač: Takav je život, sastoji se od uspona i padova

Golman Sarajeva vjeruje da će se brzo oporaviti

Delač: Takav je život, sastoji se od uspona i padova

Adnan Beganović

Sjani golman aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, FK Sarajevo, Matej Delač, zbog povrede ligamenata koljena van terena će biti duži vremenski period.

Prijateljski susret između Sarajeva i Novog Pazara odigran u Mostaru neće u dobroj sjećanju ostati Mateju Delaču.

Upravo na pomenutom susretu, pred sami kraj prvog poluvremena, prilikom degažiranja lopte, koljeno je povrijedio sjajni golman Bordo tima.

Detaljnim liječničkim pregledima ustanovljena je povreda prednjih križnih ligamenata koljena, tako da će Delač najvjerovatnije biti podvrgnut operativnom zahvatu i to u Londonu pošto je on još uvijek igrač Chelseaja.

"Razočaran sam, nikada ne postoji dobar trenutak za povredu, ali takav je život, sastoji se od uspona i padova", za SportSport.ba je izjavio Delač.

"Siguran sam da ću iz ove povrede izaći mnogo jači. Nadam se da ću se uz Božiju pomoć potpuno opraviti i da ću ubrzo biti zdrav i spreman za nove izazove", dodao je golman Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svojim odnosom prema Bordo dresu, te sjajnim partijama, Delač je za kratko vrijeme "kupio" navijače Sarajeva. Iako je prilikom prvog dolaska u redove aktuelnog bh. prvaka iz neobjašnjivih razloga bio sklonjen u stranu, Delač je zavolio Sarajevo, a podrška navijača u ovom teškim momentima mu mnogo znači.

"Zahvaljujem se od srca svim navijačima, djelatnicima kluba, saigračima i članovima stručnog štaba na velikoj podršci i riječima ohrabrenja. Biti ću veliki navijač tokom čitavog vremena dok nisam u mogućnosti da na terenu pomognem svojim kolegama i prije svega prijateljima. Želim istaći da dajem punu podršku našem Emiru Plakalu, kao što je on meni bio sve ovo vrijeme. Imam puno povjerenje u njega, kao što je on imao u mene i vjerujem da će svoj posao odraditi onako kako treba”, zaključio je Delač.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti