Potez Thomasa Delaneya na Parkenu pokazao je ljudsku veličinu!
FOTO: EPA

Reprezentativac Danske je bio pribran tokom strašnih scena

Potez Thomasa Delaneya na Parkenu pokazao je ljudsku veličinu!

H. Zilić

Strašne scene dolaze iz Kopenhagena.

Utakmica Danske i Finske u prvom kolu grupe B EURO-a prekinuta je u 42. minuti nakon što se na teren srušio Christian Eriksen.

Ljenčinčka ekipa je utrčala na teren i oživljavala kapitena Danske, a na Parkenu je nastao muk.

Eriksen je na nosilima prevežen u kola hitne pomoći, a prema posljednjim informacijama Eriksen je živ i staiblno.

Večerašnje scene sa Parkena obilježio je i potez reprezentativca Danske Thomasa Delaneya.

Delaney je odmah pozvao igrače da okruže Eriksena kako kamere ne bi snimile trenutak oživljavanja i prilikom strašnih scena bio je pribran, a kasnije je sa Kasperom Schmeichelom prišao porodici Christian Eriksena i dao podršku.

Ostali igrači Danske su stali oko njega kako kamere ne bi mogle snimiti šta se dešava, a neki od njih su plakali jer su shvatili da se bori za život.

I igrači Finske bili su u šoku baš kao i svi na stadionu u Kopenhagenu.

Sudije su odmah odlučile da se utakmica prekine, a ljekari su na nosilima iznijeli Eriksena i čaršafima su sakrili od kamera da snime reprezentativca Danske.

Top Komentari

user1583752673
Bravo Delaney!
9 1
Malmi_Suomi
Kakvi Finci hladni ko LED bezosjećajna bića ali daj im 1 lit vodke eh onda plaču ko djeca mala. Podrška za Eriksena da ostane živ i zdrav a sve ostalo ne bitno.
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi