Delegacija Sindikata fudbalera BiH u posjeti FK Sarajevo

Delegacija Sindikata fudbalera BiH u posjeti FK Sarajevo

Delegacija Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini boravila je danas u posjeti Fudbalskom klubu Sarajevo. Predstavnici pomenutog Udruženja upoznali su igrače, trenere i osoblje administracije kluba sa radom i djelovanjem SpfBiH-a, te budućim aktivnostima i kampanjama.

“Igrao sam dugi niz godina godina u inozemstvu, u Sloveniji, Rusiji, Kazastanu i susreo sam se prvi put sa Udruženjima tipa našeg i vidio sam da je to jako dobra stvar za igrače. Ta organizacija mi je pomagala u rješavanju mojih sporova ako bi došlo do problema na relaciji klub – igrač. Upoznao sam ljude u inostramstvu i sa njima sam bio u kontaktu i dali su podršku ideji osnivanja Udruženja u Bosni i Hercegovini. Obišli smo veliki broj klubova i igrače u proteklom periodu. Naravno, svi sastanci su prošli u pozitivnom smislu, igrači nam daju punu podršku. Uz pomoć dobro ustrojenih klubova i igrača možemo doći do jedne dobre pozicije kako bi se borili za prava igrača.”, rekao je Aldin Đidić, osnivač i Predsjednik SpfBiH-a, a prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Predsjednik Skupštine Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini i bivši golman našeg kluba, Adi Adilović, osvrnuo se na sam sastanak.

“Pozitivno sam iznenađen profesionalnim pristupom Sarajeva na današnjem sastanku. Svaki klub koji radi po zakonima ne bi trebao da vidi neku otežavajuću okolnost u radu Udruženja. Mogu nas gledati samo kao partnere, koji će doprinijeti poboljšanju lige i cjelokupne situacije u bosanskohercegovačkom fudbalu.”, kazao je Adilović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po završetku sastanka, predstavnici SpfBiH-a su se zahvalili Bordo klubu na gostoprimstvu, a više informacija o radu pomenutog Udruženja dostupno je na web stranici: http://spfbih.ba/

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi