Delegat napadnut prije utakmice: "Uhvatio me u predjelu prsa, te rekao da će mi iščupati srce"
Susret 13. kola Prve lige TK na kraju nije ni odigran. Delegat meča je napustio stadion uz pomoć policije, a sada je sve na organima Saveza. FOTO: Ilustracija

Meč nije ni odigran, sada je sve na organima Saveza

Delegat napadnut prije utakmice: "Uhvatio me u predjelu prsa, te rekao da će mi iščupati srce"

S. Mlaćo

Samo jedan susret 14. kola Prve lige TK nije odigran. Radilo se o duelu Ingrama i Mladost Tinja koji nije ni započeo. 

Naime, kako se navodi u zvaničnom izvještaju, delegat i posmatrač ovog meča Mirza Mešanović napadnut je po dolasku na utakmicu od strane službenog predstavnika domaće ekipe Šabana Alića.

Mešanović se spasio uz pomoć policije te susret naravno nije odigran.

"Delegiran sam na utakmicu 13. kola Prve lige TK u ulozi delegata i posmatrača između ekipa NK Ingram - NK Mladost koja se igrala u Dubokom Potoku.Na utakmicu sam došao na vrijeme kako to pravila nalažu jedan sat prije početka utakmice. Po samom dolasku na utakmicu na ulazu u službene prostorije me dočekao Alić Šaban službeni predstavnik na svim predhodnim susretima domaće ekipe sa nekoliko ljudi. Pokušao sam da uđem u službene prostorije, ali sam naišao na niz prijetnji i psovki (ubiti, slomiti, prebiti) od pomenutog Alića. Nakon par minuta pokušao sam ponovo da uđem u prostorije, ali isti mi nije dozvolio i tada me uhvatio u predjelu prsa sa prijetnjom (citiram 'išćupaću ti srce') i pljunuo me u predjelu vrata. Tada su se "okuražili" i drugi, te počeli psovati i prijetiti. Sagledao sam situaciju i sačekao momenat da se izvučem iz kruga stadiona i u tom trenutku pozvao pomoć policije. Dok sam išao prema autu nekolicina njih je krenula zamnom bacajući prema autu kamenčiće rizle.Uspio sam ući u auto i otići od stadiona gdje sam sačekao policiju, prijavio događaj i rekao da iz bezbjednosnih razloga ne želim da se vraćam na utakmicu. Obavijestio sam rukovodstvo Saveza tačnije gosp. Lemezović Muraza i Mešić Besima kojima sam saopštio sve šta i kako se desilo. Policija je napravila zapisnik i ispratila me dok sam krenuo put prema Brčkom", napisao je Mešanović u svom izvještaju.

Top Komentari

vialli
Sudije,delegati,djelitelji nepravde na terenima u tuzlanskom kantonu vas treba tamburati preventivno prije svake utakmice. Nema gore bagre od vas!
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi