Delić: Ne vidim jasnu viziju niti cilj
Foto: fksarajevo.ba

Oglasio se član Skupštine FK Sarajevo

Delić: Ne vidim jasnu viziju niti cilj

Endin Čaušević

Prije nekoliko dana održana je vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo na kojoj je izabran novi član Borda direktora umjesto Dine Čolakovića, koji je podnio ostavku, dok je na njegovo mjesto došao Derek Chin.

Član Skupštine FK Sarajevo, Maid Delić, iznio je svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom u bordo klubu u razgovoru za Dnevni avaz. Delić je nakon vandredne sjednice bordo kluba izjavio da aktuelnim stanjem u FK Sarajevo ne vidi jasnu viziju niti cilj.

"Ne vidim jasnu viziju niti cilj, Istina, prošla garnitura imala je grešaka, ali su se radile i velike stvari. Imali smo ciljeve i energiju. Traženo je od nas da očistimo klub od dugova i to smo uradili. Upirali smo svim snagama da izmijenimo zakon o dugovima sportskih klubova na ime poreza. Doveden je investitor, a doveli smo Matu Jajala i Gojka Cimirota. Ovo mi izgleda šturo i bez konkretnih odgovora", rekao je Delić za Dnevni avaz, te dodao:

"Rečeno nam je da je Dino Čolaković podnio ostavku samo tri mjeseca nakon što je imenovan Bord Direktora. Samo jedna rečenica je stajala u obrazloženju. Na njegovo mjesto postavljen je Derek Chin. Mislim da nam je trebalo biti saopćeno ko je ovaj čovjek. Sve što znamo o njemu je da je pravnik po struci. Mislim da su predsjednik Skupštine Valentin Ilievski i direktorica Sabrina Buljubašić morali stati pred nas i medije i reći nešto više o čovjeku koji ulazi u klub".

Član Skupštine FK Sarajevo u nastavku razgovora dodao je da vlasnik Vincent Tan nema pravu sliku o svim dešavanjima unutar i oko kluba. Delić je kazao da čelnici kluba imaju dužnost da govore za medije, te da navijači trebaju znati šta se dešava u klubu kojeg vole.

"Prvi sam protiv toga da se gnjave igrači i treneri, ali čelnici imaju dužnost da govore za medije. Bar mi smo uvijek bili dostupni medijima. Navijači imaju pravo da znaju šta se dešava u klubu kojeg vole. Ovo sada su sve šturi odgovori. Nije mi jasno zašto Tan, koji voli BiH i Sarajevo, nije postavio za predsjednika Odbora FK Sarajevo Kena Chooa, s obzirom da je on čovjek od njegovog najvećeg povjerenja, pa neka upravlja klubom. Imam utisak da Tan nema pravu sliku dešvanja u klub", dodao je Delić, te je nastavio o nejasnim i nedefinisanim ciljevima FK Sarajevo.

"Cilj kluba se mora znati. Ja lično ne znam koji je. Šta će biti sa kapitenom Duljevićem, hoće li Nedim Hadžić biti prodat ili igrati za Sarajevo? Nikakva vizija ne postoji. Treba se baciti na posao. Ako ćemo osvajati Kup i prvenstvo, hajmo se baciti na posao, ako ćemo forsirati igrače iz naše Akademije onda neka igraju, a ovako niti ih prodajemo, niti igraju za nas. Uvijek sam govorio da je moja želja da vidim pet igrača iz našeg omladinskog pogona u prvom timu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Delić je na kraju razgovora za Dnevni avaz izjavio da je razočaran i skeptičan, te da bi volio da griješi o budućnosti FK Sarajevo.

"Razočaran sam i skeptičan. Volio bih da griješim, naravno. Možda ja Sarajevo drugačije doživljavam od nekih ljudi. Ja bordo klub nikada nisam doživljavao kao biznis, već kao najveću ljubav. Davao sam lične pare", zaključio je Delić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi