Delić skinuo Rudar sa trona

Prva liga RS

Delić skinuo Rudar sa trona

D. Vejo

Fudbaleri Borca bili su bolji od ekipe Rudara u Prijedoru, u derbiju sedmog kola Prve lige Republike Srpske rezultatom 2:3 (2:1).

Prvo poluvrijeme nije dobro počelo za goste iz Banja Luke. Igrao se 14. minut, kada je nakon šuta Prijedorčana loptu u sopstvenu mrežu skrenuo Dejan Popović, čime domaćin dolazi do vodstva. Borac je nakon toga skupio redove te krenuo u napad. U toku je 25. minut, a siguran s bijele tačke bio je raspoloženi Ivan Delić koji crveno-plave dovodi do izjednačenja. Deset minuta trajao je egal na semaforu, a Jaćimović je pogodio za novo vodstvo Rudara, a ispostavit će se i za rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme donosi potpuno drugu sliku tima iz Banja Luke. Ponovo je Delić u centru pažnje. Svega sedam minuta igre prošlo je u nastavku, a sjajni Crnogorac svojim drugim pogotkom na meču, dovodi Borac do remija. Nakon toga, igra se svela na sredinu terena. Ali to je trajalo sve do 80. minute utakmice, kada za 2:3 i novu pobjedu Borca ponovo pogađa nezaustavljivi Delić.

Nakon ovog meča, Borac zauzima lidersku poziciju.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi