Delić zadržao lidersku poziciju Borca

Novi trijumf Velikana iz Platonove

Delić zadržao lidersku poziciju Borca

D. Vejo

Fudbaleri Borca iz Banja Luke večeras su u okviru osmog kola Prve lige Republike Srpske na svom terenu savladali ekipu Borca iz Šamca rezultatom 2:1 (0:0).

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku domaćina. Borac je napadao sa svih strana. Najbolju priliku za gol, imao je Antić koji je nakon centaršuta Erića s lijeve strane loptu poslao tik iznad prečke. Nakon toga, u 21. minuti pokušao je Dujković dalekometnim udarcem sa oko 20 metara, ali je golman Šamčana vrhovima prstiju uspio da sačuva svoju mrežu. Nakon prvih 45 minuta, mreže su mirovale.

U drugom dijelu ponovo je Borac napadao. Mađutim, greška veznog reda domaće ekipe koštala je Velikana iz Platonove pogotka. Minut je 62. a gosti iz Šamča dolaze do vodstvo za šok i nevjeru na tribinama Gradskog stadiona u Banjaluci. A onda, kreće potpuna dominacija domaćina. Svega četiri minute trajalo je vodstvo gostiju, nakon čega je Armando Mance postigao gol za izjednačenje. Ali to nije bilo sve, najbolji igrač prošlog kola Ivan Delić ponovo je bio heroj. U toku 70. minut kada iz kosa s desne strane Delić pogađa mrežu protivnika za 2:1 i novi trijumf banjalučkog tima, koji je ovom pobjedom zadržao lidersku poziciju.

Za Borac su počeli: Avdukić, Antić, Dujković, Vejnović, Mance, Erić, Raspudić, Guzina, Bečelić, Radoja i Danilović.

U narednom kolu, Borac će gostovati ekipi Sutjeske u Foči.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi