Delije ne mogu u Novi Pazar

Kazna zbog nereda u prošlom kolu

Delije ne mogu u Novi Pazar

Ovog vikenda u 3. kolu Jelen Super lige Srbije u Novom Pazaru će snage odmjeriti istoimeni domaćin i Crvena zvezda.

Udruženje fudbalskih klubova Srbije izdalo je uoči ove utakmice saopštenje u kojem se pozivaju navijači Crvene zvezde da ne idu u Novi Pazar, a domaćin će dvije utakmice igrati pred praznim stadionom, nakon tuče između navijača u prošlom kolu, kada je jedan navijač izboden nožem.

"Povodom odluke Disciplinske komisije FSS kojom je FK "Novi Pazar" kažnjen zabranom odigravanja dvije utakmice na svom stadionu bez prisustva publike, kod donošenja odluke komisija se rukovodila događajima iz prvog kola od 11.08.2012. u Novom Pazaru, kada je došlo do obračuna dvije grupe domaćih navijača uz upotrebu nedozvoljenih sredstava, kojom prilikom je došlo do teških tjelesnih povreda više lica, i kada su vraćeni navijači FK "Radničkog" Niš, kao i činjenice da je FK "Novi Pazar" više puta kažnjavan zbog incidenata u prethodnoj sezoni. Također, imali su se u vidu i stavovi UEFA o nultoj toleranciji, kao i mjere FSS i Zajednice klubova Super lige o spriječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Istovremeno, obavještavamo klubove "Crvenu Zvezdu ", da njihovi navijači nemaju potrebe za odlazak u Novi Pazar, a klub "Novi Pazar" da njihovi navijači ne mogu prisustvovati utakmici, uz obavještenje da je sa ove utakmice obezbijeđen direktan TV prenos", navodi Zajednica fudbalskih klubova Super lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.