Đelmić i Karić u Olimpicu

Nova pojačanja na Otoci

Đelmić i Karić u Olimpicu

Danas su u prostorijama FK Olimpic ugovore sa najmlađim sarajevskim premijerligašem potpisala dva nova fudbalera.

Radi se o Ognjenu Đelmiću koji je u protekloj sezoni nastupao za gradačačku Zvijezdu te o Mahiru Kariću koji je igrao za GOŠK. Ovo su prva pojačanja Olimpica za narednu sezonu, a oba igrača su potpisala dvogodišnje ugovore.

"Oba igrača su bila želja trenera Nedima Jusufbegovića i ranije smo ostvarili kontakte sa njima. Danas smo sve stavili na papir i oni će u naredne dvije godine nositi dres Olimpica. Neosporno je da imaju potreban kvalitet i da će nam dobro doći u budućnosti. Moram naglasiti da su tokom pregovora obojica bili izuzetno korektni i da smo se veoma brzo dogovorili", rekao je Mehmed Janjoš, sportski direktor Olimpica.

Podsjetimo, ranije su svoje ugovore sa premijerligašem sa Otoke produžili Miloš Vidović te Dženan Durak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.