Veznjak Veleža za SportSport.ba

Demić: Igrat ćemo značajnu ulogu u prvenstvu

Dino Kurbegović

Fudbaleri Veleža u ljetnom prelaznom roku ostali su bez nekoliko igrača, došla su novi igrači, a tu je i nekoliko starosjedioca koji su svoju karijeru počeli u slavnom klubu iz Mostara.

Riad Demić dijete je Veleža, kao jedan od najmlađih igrača u novijoj historiji kluba za seniorski tim debitovao je sa 16 godina, a za seniorski tim kluba iz Mostara dosad je odigrao 120 zvaničnih utakmica. 

Za SportSport.ba govorio je o narednoj sezoni, igračkom kadru, te očekivanjima nakon oporavka od teške povrede.

"Pa dobro bilo je naporno, radili smo kvalitetno, sreća nije bilo nekih povreda i sada idemo na završni dio, gdje ćemo igrati utakmice i raditi s loptom. Dosta dobrih igrača nas je napustilo, velika većina onih koji su iznijeli teret prošle dvije sezone ostali su u klubu, te se nadam da će se ovi momci koji su došli i oni koji će doći dobro uklopiti, mi ćemo ih dobro primiti, te da ćemo biti dobra ekipa.", nada se 25-godišnji veznjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U redovima Veleža vlada veliki optimizam.

"Sigurno je da imamo ambicije, nismo pričali o cilju, ali mislim da ćemo igrati značajnu ulogu u narednom prvenstvu. Nadam se da je naredna sezona moja, na meni je da se dobro spremim, najbitnije je da ne bude novih povreda, ja ću dati sve od sebe i nadam se dobroj sezoni", kazao je za SportSport.ba Riad Demić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti