Demić: U derbijima u meni proradi neki inat

Mladi vezista zna kako protiv Plemića

Demić: U derbijima u meni proradi neki inat

Adnan Beganović

U okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige odigrat će se i veliki mostarski derbi. Pod Bijelim brijegom Plemići će dočekati Rođene, a uoči susreta u oba tabora vlada dobra atmosfera.

Velež je u prošloj sezoni na pravi način popravio međusobni skor sa gradskim rivalom, a pečat na trijumfe ostvarene nad Zrinjskm stavio je Rijad Demić.

Mladi vezista pogodio je u Kupu u samom finišu susreta i tako Veležu donio prvi poslijeratni trijumf Pod Bijelim brijegom. Mjesec dana kasnije bio je prvo ime susreta na uzvratu igranom u Vrapčićima, da bi u proljetnom dijelu sezone ušao sa klupe i postavio konačnih 3:1 za Velež.

"Dugo će mi svi ti mečevi ostati u pamćenju. Posebno onaj gol Pod Bijelim brijegom. Moja najbolja partija na nekom od derbija bila je u Vrapčićima kada smo  pobijedili sa 2:0 u Kupu. Inače na gradskim derbijima nikada nisam podbacio. Naboj na tim mečevima je ogroman, a ja volim igrati u takvom ambijentu. Posebno kada se igra Pod Bijelim brijegom. Onda proradi neki inat", govori Demić.

Zrinjski nedjeljni derbi dočekuje nakon trijumfa nad Zvijezdom, dok je Velež dva puta za redom poražen, na Grbavici, te u Vrapčićima protiv Slavije...

"Istina je da nismo napravili dobru uvertiru za derbi, ali  to je po meni manje važno za meč koji slijedi. Prošle sezone smo tri puta za redom poraženi uoči derbija, ali smo Zrinjskog nadigrali i slavili sa 3:1", ističe mladi vezista.

Na pitanje obećava li možda pogodak ili asistenciju, Demić je odgovrio:

"Manje je važno ko će pogoditi ili asistirati. Želimo neporaženi napustiti stadion. Navijači će biti dvanaesti igrač, a ukoliko slavimo pobjedu ćemo posvetiti njima."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.