Demir Hotić brojao do 33
"Zimska idila" na prvom treningu Željezničara

U Željezničaru od danas radno

Demir Hotić brojao do 33

Novi šef stručnog štaba FK Željezničar, Demir Hotić izvršio je danas prozivku igrača, a odmah nakon kraćeg sastanka održan je i prvi trening na zaleđenom i snijegom prekrivenom pomoćnom terenu stadiona Grbavica.
Kao što je to bio slučaj i u proteklim godinama, ponovo je Plavi salon bio pretijesan da primi sve one oni koji su se javili novom šefu stručnog štaba. Hotić je na kraju brojao do 33...
Uz 33 prisutna fudbalera nekoliko njih je opravdano kasnilo, što je objasnio Samir Ahmedbegović, v.d. direktora FK Željezničar.

„Ispao je mali nesporazum. Naime, bivši trener je prozivku zakazao za 14. januar, a obzirom da je ona obavljena dan ranije, nekoliko igrača iz objektivnih razloga nisu stigli na Grbavicu i njihov izostanak je opravdan Sutra bi nam se trebali pridružiti Albin Pelak, Peđa Šimić, Dino Muharemović i Samir Bekrić“, objasnio je Ahmedbegović.

Izuzev velikog broja fudbalera iz juniorskog pogona, na prozivci su se pojavila i dva nova imena – Enes Dacić i Mensur Sinanović. Ovaj drugi je već ranije nastupao u plavom dresu, ali je protekle dvije godine proveo u Austriji, gdje je nastupao za tamošnje niželigaše.

Dolazak glavne zvijezde prelaznog roka, bivšeg A reprezentativca naše zemlje, Mirsada Bešlije, prema Ahmedbegovićevim riječima, očekuje se sutra.

„Sa Bešlijom smo sve dogovorili i on je zamolio da propusti današnje okupljanje, a najavio je da će doći sutra, kada bi trebao biti potpisan i ugovor“, tvrdi Ahmedbegović, dodavši:

„Obavili smo kontakte sa Damirom Memišević i Nedžadom Serdarevićem, a u narednih nekoliko dana znaće se hoćemo li realizovati ova dva transfera. Memišević nas je zamolio da sačekamo i on će se izjasniti za dva, tri dana. Sa Serdarevićem smo razgovarali i prije godinu, jer je on bio želja tadašnjeg stručnog štaba. Međutim, on je tada otišao u Sloveniju. Sada su razgovori obnovljeni i vidjećemo šta će od svega biti“, istakao je Ahmedbegović.

Na današnjoj prozivci igrače je pozdravio i Faruk Telibećirović, predsjednik kluba i njegov zamjenik Gradimir Gojer. Predsjednik je obećao da će u štop skorije vrijeme biti izmirena sva dugovanja prema igračima, što je pozdravio i trener Hotić.

„U Želju nisam došao zbog para, ali je vrlo bitno da igrači budu zadovoljni. Želim spremiti ekipu koja će ostvariti što bolji rezultat u proljetnom dijelu sezone. Cilj mi je da navijači zadovoljni napuštaju tribine. Potrudiću se da pomognem klubu i da u Želji ostanem što duže. Uvijek razmišljam pozitivino i trudiću da takva bude i moja ekipa, da budu disciplinovani i da odnos prema novinarima bude pošten“, rekao je Hotić.

Željezničar će uvodni dio priprema obaviti u Sarajevu, a odlazak u Njemačku predviđen je za 30. januar, gdje će premijerligaš sa Grbavice odigrati najmanje tri utakmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije