Demir Hotić: Moramo biti spremni na sve
Kapiteni ekipa, Ivanković i Zaimović

''Rođeni'' optimisti

Demir Hotić: Moramo biti spremni na sve

M. Maksimović

Suprotno svim očekivanjima, Velež će večeras istrčati pod Bijeli brijeg kao jedina neporažena ekipa u prvenstvu, kao ekipa koja je u tri kola osvojila sedam od devet maksimalnih bodova.

Da je gradski derbi odigran kada je i bio planiran, Rođeni bi na Bijeli Brijeg došli bez trenera, bez priprema, sa slabašnim igračkim kadrom, te samopouzdanjem na nuli. Danas je situacija drastično drukčija.

Pravi ispit za mladu ekipu Veleža dolazi pod Brijelim brijegom, na rasporedu je veliki gradski derbi. Demir Hotić na raspolaganju ima sve igrače i teško da će se odlučiti za neke velike promjene. Za mladu ekipu, možda i najmlađu u domaćem prvenstvu, susret protiv Zrinjskog je nova prilika za dokazivanje. Demir Hotić i njegovi igrači su svjesni težine utakmice, ali strateg Veleža neće odustati od svoje napadačke formacije.

''Znam da je ovo gradski derbi i da je to posebna utakmica u ovom gradu. Ono što tražim od igrača jeste da pokažu čvrstinu, želju, volju, baš kao što je to bio slučaj u prve tri utakmice, prvenstveno na gostovanju u Banja Luci. Igrači moraju biti spremni na sve. Zrinjski nije neranjiv, ali isto tako treba uzeti u obzir činjenicu da oni kao domaćini igraju drugačije. daleko otvorenije'' naglašava Hotić

Mogući sastav:
VELEŽ: Borić, Kajtaz, As. Škaljić, Zaimović, Kazazić, Ivetić, Kodro, Lelo, Duraković, Okić, Ćemalović. Trener: Demir Hotić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.