Demir Hotić novi trener Željezničara
Hotić na Grbavici ostaje godinu dana...

Premijerligaš sa Grbavice dobio trenera

Demir Hotić novi trener Željezničara

Demir Hotić, bivši igrač Stuttgarta, Fenerbahcea, Kaiserslauterna..., koji je tri godine radio u omladinskom pogonu Dusseldorfa (2002-2005) izabran je večeras za novog trenera FK Željezničar.

Hotić će na klupi premijerligaša sa Grbavice naslijediti Simu Krunića kojem je na kraju jesenjeg dijela Premijer lige BiH istekao ugovor, a Predsjedništvo kluba je odlučilo da ne produžuje saradnju sa njim, te je za prvog stratega imenovalo bivšeg igrača nekoliko bundesligaških klubova.

Zanimljivo, Hotić nije bio prvi pick čelnika Željezničara. Faruk Telibećirović, predsjednik kluba i njegovi sljedbenici imali su namjeru angažovati Amara Osima, ali je nekadašnji trener Želje u nekoliko navrata odbio razgovore, postavivši cijenu koju na Grbavici nisu prihvatili. Iako službeno niko nije želio potvrditi saznajemo da se radilo o  50. 000 eura!?

Nakon toga Hotić je pozvan na razgovore, juče se sastao sa Telibećirovićem i dogovoreno je da preuzme trenersku palicu. Treba napomenuti da je saradnja dogovorena na godinu dana, a osnovni zadatak novom treneru biće povratak poljuljanog sampouzdanja kod prvotimaca Željezničara.

Prozivka Željezničara, zakazana je za 13. januar naredne godine, a prva dva dana priprema rezervisana su za testiranje fizičkih sposobnosti, te ljekarske preglede.      

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.