Demir Hotić poveo 24 igrača
Dolazak u Njemačku planiran je sutra u prijepodnevnim satima

Premijerligaš sa Grbavice otputovao u Njemačku

Demir Hotić poveo 24 igrača

Fudbaleri Željezničara danas su otputovali u Njemačku gdje će obaviti drugi dio priprema, a trener Demir Hotić poveo je 24 igrača.

U Sarajevu su ostali Damir Rovčanin i Haris Redžepi, srbijanski državljani koji u Beogradu nisu uspjeli dobiti vize za ulazak u Njemačku, a u odnosu na prvoitni spisak u autobus se „ukrcao“ i napadač Stevo Malinović, koji je neposredno prije polaska potpisao dvogodišnji ugovor sa Željom.

Željina ekspedicija nije krenula u 13 sati, kako je planirano, a kašnjenje je uslijedilo iz razloga što je Igor Radovanović zaboravio pasoš, pa je polazak autobusa prolongiran za skoro sat vremena, odnosno za vrijeme dok je „stigao“ Radovanovićev pasoš.

Na pripreme su krenuili: Ibrahim Šehić, Goran Gvozdić, Sanel Borić, Samir Bekrić, Sead Bučan, Delimir Bajić, Edin Cocalić, Vlado Hrkač, Semir Kerla, Edis Mulalić, Dino Muharemović, Džemal Sadiković, Srđan Stanić, Admir Softić, Albin Pelak, Predrag Šimić, Emir Zeba, Mirsad Bešlija, Haris Bešlija, Mensur Sinanović, Igor Radovanović, Damir Memišević, Ranko Ivković i Stevo Malinović.

Dolazak u Bad Kötzting, Željinu bazu u Njemačkoj, predviđen je sutra u prijepodnevnim satima, a nakon ručka i odmora, planirano je da Hotićevi izabranici odrade i prvi trening.

Iz stručnog štaba Želje najavili su da će se u Njemačkoj priključiti i trojica novih igrača koje će isprobati trener Hotić. Kao što smo i pisali jedan od njih je napadač, porijeklom Nijemac, koji bi trebao ojačati, prema Hotićevom mišljenju najdeficitarniju poziciju u Željinom timu.   

Prvu utakmicu tokom priprema u Njemačkoj Željezničar bi trebao odigrati u utorak protiv jednog niželigaša, a do kraja priprema (13. februara) planirane su još najmanje tri kontrolne utakmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.