)
Demolirane prostorije HNK Čapljina
FOTO: Bljesak.info

Vandalski čin

Demolirane prostorije HNK Čapljina

Proteklog vikenda nepoznati počinitelji demolirali su prostorije federalnog prvoligaša iz Čapljine.

Kako je saopšteno iz kluba, načinjena je šteta koja prelazi 10.000 KM, a prvo su iz ležišta izbijena sva vrata, nakon čega su porazbijane pločice na hodnicima i u svlačionicima, te pokradeni tuševi, cijevi i instalacije.

"Stvarno riječima ne mogu opisati kakav je trenutno osjećaj Uprave i igrača Čapljine. Pokradeno je sve ono što se moglo odnijeti u staro željezo, demolirane su domaće i gostujuće svlačionice i šteta je jako velika. Mi ćemo ovaj problem morati riješiti do početka priprema, a onda ćemo prostorije morati osigurati kamerama i alarmom", izjavio je za SportSport.ba Damir Obad, sportski direktor HNK Čapljina.

Policijska uprava Čapljina već je obavila uviđaj, a počinitelji ovog vandalskog čina još uvijek nisu pronađeni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti