Demoralisani Bayern remizirao sa Mainzom

Nakon poraza od Borussije...

Demoralisani Bayern remizirao sa Mainzom

A. Haznadarević

U okviru 31. kola njemačke Bundeslige, na Allianz Areni susreli su se drugoplasirani Bayern i ekipa Mainza, koji sa 37 bodova trenutno zauzima dvanaesto mjesto na tabeli.

Bayern je nakon teškog poraza od Borussije Dortmund morao skupiti snagu da krene po nove bodove, jer je praktično prvak već odlučen u prošlom kolu, te je Borussija na pravom putu da ponovi uspjeh iz prošle sezone.

No da je taj poraz ostavio traga na ekipi Bayerna vidjelo se odmah u prvom poluvremenu.
Pored većeg posjeda lopte, na terenu se nije ništa značajno dešavalo, te su dva šuta u okvir gola Mainza bila sve što smo mogli vidjeti u prvih 45 minuta.

Drugo poluvrijeme je počelo u sličnom tonu, igra na sredini terena sa povremenim napadima Bavaraca, koje su uglavnom predvodili Ribery i Roben sa svojih krilnih pozicija.

Nakon što je trener domaćih Jupp Heynckes shvatio da je Bayer ovako nemoćan, u 60. minutu uvodi svog najboljeg strijelca, Maria Gomeza, koji mijenja hrvatskog reprezentativca Ivicu Olića.

Odmah se moglo primjetiti da Bayern želi pogodak, a prilike pred golom Mainza su se počele nizati, ali bez prave završnice.

Posebno treba izdvojiti odlične prilike koje su propustili Gomez i Kross. Nijemac je četiri minute nakon ulaska u igru, sa petnaestak metara loptu poslao preko gola Mainza, a Kross je pred sami kraj šutirao sa ruba šesnesterca ali je golman gostujućih bio na visini zadatka i tako svojoj ekipi obezbijedio bod sa gostovanja na Allianz Areni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti