Den Haag i Groningen u finalu

Playoff Eredivise

Den Haag i Groningen u finalu

Danas su odigrane dvije polufinalne utakmice playoffa holandske Eredivisie.

Prvi susret između Den Haaga i Rode pripao Hažanima, koji su i u revanšu slavili rezultatom 2:1.

Ipak, Roda je prva došla u vodstvo u 15. minuti golom Mortena Skouba, ali su fudbaleri Den Haaga potom preuzeli kontrolu nad utakmicom i postigli dva gola. Prvi je pao u 31. minuti preko Mitchella Piquea, a drugi deset minuta prije završetka regularnog vremena, a strijelac je bio Wesley Verhoek.

U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se Groningen i Heracles. Heracles je pobjedom u prvom meču rezultatom 3:2 osigurao sebi prednost od jednog gola, no to im nije bilo dovoljno u uzvratnoj utakmici koja je završena rezultatom 2:1. Prvi pogodak postigao je Petter Andersson u 30. minuti susreta i to je bio jedini gol u prvom poluvremenu.

Dvije minute nakon sudijskog zvižduka za početak drugog poluvremena Ajilore Oluwafemi je ponovo zatresao mrežu Heraclesa i upisao još jedan pogodak za svoj tim. Utješni gol za Heracles postigao je Glynor Plet u 87. minuti.

U finalu playoffa Erdevisie sastaju se Den Haag i Groningen koji je zahvaljujući dva postignuta gola u gostima i drugi finalista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti