"Ne žalim ni sekunde što sam izabrao Bosnu"

Poslušao oca

"Ne žalim ni sekunde što sam izabrao Bosnu"

Admin Čaušević

FS BiH je do sada mnogo puta vodio bitke sa drugim asocijacijama kako bi privolio nekog igrača da za

Ne tako davno Anel Ahmedhodžić i Dennis Hažikadunić su se odlučili za Bosnu i Hercegovinu iako su igrali za omladinske selekcije Švedske.

Njih dvojica su u međuvremenu postala standarni štoperski par i na neki način zalog za budućnost bh. nacionalnog tima.

Hadžikadunić trenutno nastupa za Malmo kao posuđen igrač Rostova. Proljetos je iskoristio FIFA-in vanredni proz za strane fudbaler u Rusiji i vratio se u matični Malmo.

Dok čeka šta će biti dalje s njegovom karijerom i da li će mu biti produžena saradnja za švedske medije je govorio o reprezentaciji BiH.

"Više sam imao kontakta sa Rolleom Nilssonom koji mi je bio kapiten u U21 reprezentaciji Švedske, nego sa selektorom Janneom Anderssonom."

"On me pokušao uvjeriti da izaberem Švedsku, govorio mi je kako me Janne posmatra i da me može pozvati, ja sam mu odgovorio da ću vjerovatno izabrati Bosnu."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Pratio sam svoje osjećaje i ono što je moj otac (Said) želio. Želio je da igram za Bosnu i ne žalim ni sekunde zbog toga", kazao je ovaj 23-godišnjak.

Hadžikadunić je do sada skupio 18 nastupa za A reprezentaciju BiH i još uvijek čeka na svoj prvijenac.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
za svedsku nikad nebi ni zaigrali realno
8 24
Prazina
On ni ne zna kako mu se zove država za koju nastupa. Pametnom dosta.
0 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi